Joe Nathan = Producer

List of productions

Joe Nathan = DJ

 

Externe links:

Joe Nathan op Hyves

Joe Nathan op MySpace

 

unigroove - home

 

 

Unigroove Music Productions is de studio van DJ Joe Nathan en is opgericht in 1997 met als doel dancemuziek te produceren voor commerciële doeleinden. Tracks uit de Unigroove studio kenmerken zich door een hoog crossover gehalte en blijven lang in je hoofd hangen. In het verleden zijn er verschillende tracks op basis van een bepaalde gimmick geproduceerd. De laatste jaren worden ook meer serieuze, underground producties afgeleverd. In opdracht worden ook de nodige producties gedaan, voor o.a. radioprogramma's, theatergezelschappen, en meer.


Hits

Al vrij snel na de oprichting produceerde Joe Nathan een enorme hit met The Happy Groover – “When I snap my fingers”. Deze werd opgevolgd door The Scary Groover – “Children of the dark night” met als bonustrack Hassan Jassan – “Schapie schapie schapie”. Hierna volgden succesvolle producties als The Jungle Groover, Tha Bomb (gebaseerd op “De bom” van Doe Maar), BEEP (#1 in de Filippijnen in 2003), DJ Idol en anderen. Klik hier voor een overzicht van de meeste muziekproducties.


Muziek in opdracht

Naast eigen producties wordt ook in opdracht van derden muziek geproduceerd. Zoals voor het Radio 538 programma Midden In De Nacht Rick, waar de muzikale basis voor Prins Rachid - "Slet Lizet"  werd geproduceerd. Voor 3FM DJ Michiel Veenstra werd, samen met Erik-Jan Rosendahl, Pinballwzzrds - "Fiësta muerta" geproduceerd, inhakend op de Mexicaanse griep eind april 2009. De track is overigens gebaseerd op een eigen productie die nog op de plank lag: The Mariachi Groover - "That funky mariachi groove", en The Happy Groover ft DeeDee - "Dance with me (my name is DeeDee)".


Muziek voor commercials

Naast muziekproductie houdt Uigroove zich ook bezig met conceptontwikkeling voor reclame. Die combinatie is uniek. Het maakt het mogelijk om inhouse niet alleen een commercial te ontwikkelen, maar ook de bijbehorende muziek ervoor te produceren. Geen enkel reclamebureau biedt die mogelijkheid.


Meer weten?

Neem dan contact op met Unigroove Music productions. Contactpersoon: Jonathan Joosten. Hij vertelt u graag wat Unigroove voor u kan betekenen. E-mail: info@unigroove.com.